Vigselringar

18 KARAT GULD & NATURLIGA ÄDELSTENAR

Våra vigselringar skapas baserat på tre generationers kunskap, erfarenhet och hantverk. Med våra konstnärers expertis och finess skapar vi kreationer som, varenda en, symboliserar en livstids kärlek, samhörighet och åtagande.

Vad är en vigselring?

En vigselring är ett smycke som traditionellt bärs på den fjärde fingret på vänster hand. Det är en symbol för kärlek och engagemang mellan två personer som har bestämt sig för att tillbringa sina liv tillsammans. En vigselring utbyts mellan paret under vigselceremonin och bärs av båda individerna som ett tecken på deras förening.

Vigselringens historia

SYMBOLIKEN BAKOM EN VIGSELRING

Traditionen att utbyta vigselringar går tillbaka till det antika Egypten, där par utbytte ringar gjorda av flätad vass. Romarna antog också denna tradition och utbytte ringar gjorda av järn för att symbolisera styrka och beständighet. Användningen av ädelmetaller som guld och silver blev populärt under medeltiden, och diamanter lades till vigselringar på 1400-talet.

Den cirkulära formen av en vigselring representerar kärlekens eviga natur och det odelbara bandet mellan två personer. Faktumet att ringen bärs på den fjärde fingret på vänster hand har också symbolisk betydelse. Enligt gamla trosuppfattningar finns det en ven i det fjärde fingret som löper direkt till hjärtat, och att bära en ring på detta finger förbinder hjärtat och kroppen.