Vår process

Att förverkliga en Calegie Zand-kreation

På Calegie Zand är vi stolta över att skapa förstklassiga smycken som präglas av hantverkskonst och elegans. Vår tillverkningsprocess är en noggrann resa som förvandlar råmaterial till slående smycken. Här får ni en inblick i de steg vi tar för att ge liv åt ert drömsmycke.

Precisions­design

Framtagning av precisionsdesign med CAD-expertis

Vår resa börjar med den visionära smyckesdesignern och våra skickliga CAD-experter (Computer-Aided Design). Tillsammans skapar de omsorgsfullt den perfekta storleken och egenskaperna hos smycket med hjälp av avancerade digitala verktyg. Detta steg säkerställer att varje kurva, kontur och detalj är korrekt representerad innan vi går vidare.

Vaxmodeller

3D-teknik ger liv åt invecklade detaljer

När designen är fulländad använder vi det senaste inom 3D-utskriftsteknik för att skapa vaxmodeller av dina smycken. Detta steg förbinder den digitala och den fysiska världen och gör det möjligt för oss att ge liv åt de invecklade detaljerna och de komplicerade mönstren i våra smycken.

Gjutning

Ringen blir till

I nästa steg är det dags för själva ringen att ta form. Vi gjuter guld av hög kvalitet med noggrannhet, omsorg och expertis.

Blankpolering

Från gjutning till blankpolering: Perfektion i varje vinkel

Med det gjutna guldet i handen arbetar våra skickliga hantverkare metodiskt för att omvandla det råa smycket till en polerad kreation. Genom en rad noggranna steg förfinar och fulländar vi smycket och säkerställer att det har en felfri finish från alla vinklar. Resultatet är ett smycke som utstrålar både elegans och passion.

Steninfattning

Experter på stensättning: Ett arv av perfektion​

Efter poleringen tar våra stensättare vid. Här placeras ädelstenen varsamt och med expertis i sin fattning. Ett hantverk som säkerställer smyckets beständighet och elegans.

Förpackning & certifikat

Den sista touchen: Elegant förpackning och certifikat​

När ringen är klar paketerar vi den i en ask och förpackning lika elegant som smycket självt. Vi tillhandahåller ett äkthetsintyg som garanterar kvaliteten och värdet på dina ädelstenar. Alla infattade stenar över 0,3 carat förses med ett certifikat från ett betrott oberoende institut. Vi inkluderar också en skötselguide så att du kan bevara dina smycken i gott skick i generationer framöver.

Sömlös upplevelse

Fullt försäkrad och fri frakt​

Vi levererar alltid ditt omsorgsfullt tillverkade smycke till din dörr för att garantera en smidig och säker leverans. Dina smycken levereras fullt försäkrade, med kostnadsfri frakt.

Vår tillverkningsprocess är mer än bara en serie olika steg. Varje del av vår process hanteras med konstnärers precision, finess och hantverk. Välkommen att utforska vår kollektion, låt oss tillsammans hylla resan från dröm till verklighet.