Arvet

Ali Calegie Zand

Min morfar var född resenär. Han såg världen som sin lekplats. Det i kombination med en livslång passion för diamanter, safirer, smaragder och pärlor, tog honom till världens alla hörn.

De vackraste smaragderna kommer från Colombia, berättade han för mig. Pärlorna ska komma från vilda ostron längs japanska Kobe-kusten. Han var en man med få ord, min morfar, men kärleken han hyste för det diamantföretag han grundade 1948 talade sitt tydliga språk. Han var känd för sitt skarpa öga, sin oklanderliga smak och sitt orubbliga engagemang för kvalitet.

Han hade en vision om att skapa någonting som skulle leva kvar i generationer.

Ali Calegie Zand, morfar. Det här är ditt arv.

– Soroush.

Tredje generationen

Arvet

Calegie Zand är ett svenskt familjeföretag med persiska rötter från 1948. Med kvalitet, integritet, hantverk och unicitet som ledord är vi stolta över att föra vidare det arv av välgjorda smycken som Ali Calegie Zand lämnade efter sig.

Våra designer och hantverkare är konstnärer. Varje ring som skapas av oss bär på en historia, en som är lika unik och speciell som de människor som ska bära dem vidare. Hos oss börjar några av livets mest dyrbara och oförglömliga stunder. Vi är måna om att ge er den perfekta upplevelsen under hela processen. Lika fantastiskt som det är att fira varandras ”ja”, ska det vara att hitta den perfekta ringen.

Ali Calegie Zands dröm om att erbjuda människor de vackraste ädelstenarna har vi som vision att föra vidare i generationer. Arvet från starten 1948, den ovärderliga kunskapen om ädelstenar, kombineras i dag med nutidens teknik. CAD-design ger oss precision, 3D-utskrifter gör det möjligt för oss att i ett tidigt stadie ge liv åt de invecklade detaljerna och komplicerade mönstren i våra smycken. Allt för att kunna erbjuda de vackraste smyckena på marknaden.

Vi bär på tre generationers kunskap, erfarenhet och hantverk. Alltid lyhörda för vårt ursprung riktar vi blickarna framåt, förväntansfulla inför vad nästa generation kan föra med sig.